Grote en kleine interesses zeggen veel over een mens.

Genealogie

Sinds 1994 verdiep ik mij in de genealogie, het vastleggen van de familie geschiedenis, hoewel het voorlopig meer stambomerij is, d.w.z. alle voorouders verzamelen. De verhalen van de mensen achterhalen is moeilijker en komt spaarzaam op gang. Dit levert duizenden personen op die op een of ander manier familie zijn.

Ook heb ik het familie archief van ons gezin, ouders en grootouders van mijn kant helemaal doorspit en ingescand. Duizenden foto’s, negatieven en dia’s kwamen voorbij, bekende maar ook veel prachtige onbekende. Een rijke schat die fascinerende levenslopen tevoorschijn toveren. Dit ben ik met mijn moeder bij Vledder in 1966. Een foto die ik niet kende…

Het levert ook verrassende contacten op met achterneven en -nichten die vaak blij verrast waren met de stamboom, maar vooral ook met de tientallen familie foto’s die ze vaak niet kenden. Zelfs van mijn grootouders heb ik vele foto’s van klein kind af.

Fascinerend om in te graven. En… een aanrader om een stukje geschiedenis, niet alleen van de familie, vast te leggen en te leren kennen en door te geven aan volgende generaties.

Hier gaat het naar de stamboom.

Treinen groot en klein

Altijd gek geweest op treinen. Ga graag met een museum spoorlijn in Engeland, maar bouw ook aan een modelbaan, al ligt deze voorlopig even stil. Gebaseerd op Engeland (uiteraard) gaat het mij om de sfeer en een stukje historie.

Hier gaat het naar de modelbaan, maar zoals gezegd, die ligt al een tijdje stil…

Knex en Meccano

Als kind bouwde ik met houten blokken en ‘klassiek’ Lego en al snel met de Meccano die van vader was geweest. Later kreeg je K’nex en toen de kids er niets meer mee deden ging ik er mee aan de gang. Je kunt er snel en makkelijk mee bouwen, maar het heeft zijn beperkingen, o.a. sterkte.
Dat geeft mij juist de uitdaging: het lijkt niet te kunnen dus ga ik proberen of het wel kan. En tot nu is het altijd gelukt.
Op Youtube staan diverse creaties met het motto: lijkt niet te kunnen in K’nex, dus toch.

Draaibrug
Havenkraan
Coin Pusher
Lift
Mobiele kraan
Fruitmachine
Schwimmkran

Kleinere interesses

Tennis – kijken, niet meer spelen
Engeland – of eigenlijk Groot Britannië, een soort 2e thuis gevoel, hun passie, historie, trots, kunsten en gemeenschapsgevoel!
Dad’s Army – de beste en leukste sitcom ooit
Laurel & Hardy – het beste duo ooit
Legpuzzels – vooral met Engelse treinen
Brood bakken – nee, niet in een machine, lekker met de hand en echte broodblikken
Klussen in huis en tuin – ik kan niet alles, maar heel veel gedaan in de loop der jaren